Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ala napsal(a):

Tak snad neni nutny delat blbce z lidi, kteri jezdi na dovolenou s cestovkou, maji pro to nejake svoje duvody a vyhovuje jim to a neni na tom vubec nic spatnyho, jenom proto, ze to delaji jinak nez ja. To je ale prece uplne jinej pripad nez koupit si "zajezd od pani na FB".

 

Ale ano, já z nich nedělám blbce (to není nutný), ale jak jsem psala výše, pro mě to nejsou důvody - nemůžu si pomoci. Jak píše @mirjur - jak to nestojí "stopade", tak to není dovolená. Ale právě možná se paní na FB tvářila jako cestovka, určitě ano, super prezentace, super hodnocení, tisíce děkovných dopisů atd... :D Snad si nemyslíte, že si každý studuje podmínky a smlouvy (např. pojistnou - jestli jí vůbec mají), podmínky letecké společnosti atd. atd.. Má přece JISTOTU v podobě nákupu od cestovky. Já to fakt nikomu nevymlouvám, ale protože vím, že se to dá dělat jinak, tak to jenom jednoduše nechápu. Přidaná hodnota zájezdu (pobyt) je fakt pro mě nulová. 

 

3 Citovat

"Jak píše @mirjur - jak to nestojí "stopade", tak to není dovolená."

Ja si tedy opravdu nemyslim, ze by vetsina lidi si kupovala zajezd v cestovce proto, ze to stoji "stopade" a ze jinak to nepovazujou za dovolenou. Kdyz jsem se koukla na tu reportaz Cerne ovce, na kterou tady nekdo daval odkaz, tak tam naopak to vypadalo, ze si to koupili proto, ze to bylo levnejsi nez s normalni cestovkou. A lidi ktery znam a kupujou si dovolenou s cestovkou, tak nikdo z nich si nekupuje jen proto, aby to stalo hodne penez a mohli to povazovat za poradnou dovolenou. Jejich duvody jsou vetsinou spojene s tim, ze si sami nemuseji nic zarizovat a cestovka to udela za ne, je to pro ne pohodlne, boji se nejake nejistoty, nedokazou se domluvit cizim jazykem, nemaji potrebu kazdy den jezdit na jine misto, a proste treba jen chteji ten tyden u more v peknem hotelu se zajistenym jidlem, kde se nemusi o nic sami starat a odpocinou si od prace. Jsou to jejich duvody a jejich zpusob traveni dovolene a neni na tom nic spatnyho.

12 Citovat

Tak pravdu mají jako obykle tak trochu všichni :-)

Určitě není žádná ostuda si koupit mastňácký zájezd od cestovky, pokud na to mám, nechci naprosto nic řešit (a hlavně nemám čas to řešit). V některých případech může být i levnější, než vlastní režie - vzpomínám na takový ty zájezdy do Salvadoru, když tam jezdil Exim do jednoho resortu a lítal A310 ČSA, dal se přikoupit i poznávací zájezd po Guatemale a Hondurasu a bylo to last minute s 50% slevou). Já třeba používal cestovku na pár cest do Afriky (Etiopie a Madagaskar), protože nemám až tak úplně koule a čas si dojednávat tady v těch destinacích všechno úplně sám. Každý používá cestovku pro něco jiného a je to absolutně jeho věc a volba. Jenom je pak úsměvný takový to doporučování, s touhle cestovkou musíš, protože to bylo super a jinak to nejde..

Na druhou stranu určitě existuje masově u určitý skupiny ten popisovaný přístup "jak to nestojí stopade, není to dovolená". Praktikujou to určitě Amíci v Karibiku a určitě i mnoho Čechů - takový to vědomý přeplácení všech služeb, protože se to prostě ode mě očekává, protože to souzní s mým standardem a mám to tak nastavený". Tohle jde úplně mimo mě a navíc si myslím, že zrovna v Karibiku jsou tímhle místní služby úplně zkažený, očekává se to jaksi od všech turistů

Ad paní z Jamajky, Kiwi a jiné absolutní úžasné výhodné nabídky - to je prostě jiná liga a tady fakt těm lidem není pomoci... 

 

4 Citovat

Souhlasím s Alou. Já ve většině případů cestuju na vlastní pěst, ale občas koupím zájezd od cestovky, protože to vyjde LEVNĚJI než individuálně. Konkrétně například koupací dovolená v Tunisku, Turecku, Egyptě, SAE na last minute ale třeba i Dominikána. 

3 Citovat

Ale vždyť jo. Já jsem se původně pozastavovala nad tím, že zřejmě to Jamajka nastavila jako "jsem cestovka, ale lepší-levnější, protože právě nejsem cestovka...:D ".  To už nemá smysl dál komentovat.... 

Last minute samozřejmě bývaly super, zejména koupačky - destinace, co píše @Breathe, pač se tam nijak rozumně individuálně ani doletět nedalo a německé cestovky předváděly před lety velký akce ;)  Možná vlastně i dnes, to nevím ;) 

 

 

0 Citovat

Na druhou stranu, my tady všichni víme kulové, jak to ta fake jamajka měla nastavené. Jsou to jen dohady a plácání po ramenou, jak jsou ostatní blbí a proč necestují jinak.
Když to vezmu do detailu, i některé cestovky den před krachem vědomě prodávaly zájezdy o kterých věděly, že neproletí, což je taky prasárna. 

1 Citovat

Karle, cestovky prasarny delaly, a k tomu muzu rict, ze lidi, ktery tim byli obrany o penize (nebo treba jsme videli v televizi, jak zustali trcet nekde v egypte na letisti a nemohli se dostat domu), nejsou blby, koupili si zajezd u normalni cestovky a je mi jich lito, protoze jen meli smulu.

Na rozdil od lidi kupujicich "zajezd od pani na FB", kterych mi nejak moc lito neni. Kazdopadne podvodnice by mela byt potrestana, stejne jako jakykoli jiny smejdi vyuzivajici naivni lidi.

Mam pocit ze od dob tech krachujicich cestovek se cosi zmenilo ohledne toho povinneho pojisteni CK, ktere si kazdy clovek pred nakupem zajezdu muze overit, jestli ho ta cestovka ma, ale detaily neznam, protoze s cestovkama nejezdim.

5 Citovat

Karel napsal(a):

Na druhou stranu, my tady všichni víme kulové, jak to ta fake jamajka měla nastavené. Jsou to jen dohady a plácání po ramenou, jak jsou ostatní blbí a proč necestují jinak.
Když to vezmu do detailu, i některé cestovky den před krachem vědomě prodávaly zájezdy o kterých věděly, že neproletí, což je taky prasárna. 

Klidně budu ukamenován, ale lidi, co nacpou statisíce (byli tam i takoví -  nějaké skupinky apod.) nějaké "osobě" na Facebooku, jsou opravdu blbí. 

Ne proto, že jedou s cestovkou (nebo v tomto případě "cestovkou"), ale že v době, kdy na facebooku jede jeden podvod za druhým, jsou toho plný média atd, někomu pošlou peníze bez garance čehokoli.

12 Citovat

Vracim se k puvodnimu tematu teto diskuze. Dotaz u clanku upozornujiciho na levne zpatecni letenky wizzair Praha-Larnaka v kvetnu za cenu 1.214,- Kc:

"Pokud by jsem chtěla v tom květnu na Kypr s manželem,kolik přesně by nas letenky stali tam i zpět pro oba dva,prosím? Velice děkuji za odpověď."

Pro tuhle pani by asi bylo lepsi koupit si ten zajezd na Kypr (pro sebe i manzela) v cestovce.

14 Citovat

:D Zrovna před chvíli jsem to četl a chtěl to sem postnout :D

0 Citovat

Prodá nebo neprodá? 


screenshot-20230604-145901-facebook.jpg

6 Citovat

neproda :) ale aspon tusi, co prodava a jak moc je to neprodejne :)

3 Citovat

200ludi utekalo po kolaji aby chytili vlak. :)

https://www.tagesschau.de/inland...m-102.html

0 Citovat

Aktuální hit slovenských i českých sociálních sítí :-)


1.jpg
2.jpg

20 Citovat

Obávám se, že slovenské alimenty by byly vyšší než jeho egyptský plat.

0 Citovat

Nehorázné! Ukrajinci si tu dovolují pracovat, platit daně a za vydělané peníze letět k moři (a nákupem zájezdu přidat do rozpočtu další DPH). Privilegium all-inclusive zájezdu v Egyptě náleží jen nám Čechům, už aby to bylo zakotveno v Ústavě!


screenshot-20230724-015559-2.png

2 Citovat

Ten ilustracni snimek souvisi s obsahem zpravy jak? Ale tak kazdy sbira neco, pani asi fotky obchodaku v ruznych lokalitach :)

Celkem si dovedu predstavit jak s nejakym tim Ukrajincem mluvila, usmivala se u toho jak je to super ze jedou do Egypta a o par hodin pozdeji uz na ne plive spinu na internetu. Vcelku rozsireny cesky zvyk :(

5 Citovat

Dáma ma opravdu zajímavý FB profil. Těžce jede v dezinfu, včetně Zwyrtek Hamplový … 

3 Citovat

@Jáchym 

Strašný. Koukám, že byla v Egyptě v červenci, tak se tam možná upekla a dá pokoj :D 

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Ten ilustracni snimek souvisi s obsahem zpravy jak? Ale tak kazdy sbira neco, pani asi fotky obchodaku v ruznych lokalitach :)

Asi je nasraná, že ti Ukrajinci šli v Egyptě i do obchoďáku a koupili si tam něco, na co ona neměla prachy, protože naše vláda jí ožebračila.

0 Citovat

Nemyslím si, že je úplně vhodné, dávat sem jakékoliv příspěvky s politickým podtextem. 

14 Citovat

Klienti CK Čedok po evakuaci z hořících hotelů na letišti Rhodos:

„Kam mám dát své děti? Řekněte kam?“ táže se rozzlobená Češka u přepážky ČSA delegátek cestovní kanceláře Čedok. „Nebudou spát na zemi. Chci pro ně postel. Já jsem si za to zaplatila dost velké peníze,“ říká už zvýšeným hlasem. Vedle ní stojí unavená dvanáctiletá dcera a na zemi u kufrů spí její osmiletý syn.

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

1 Citovat

Zas tady ma maslo na hlave cedok. V honbe sa ziskem je naposilat nekam, kde je po par hldinach zase vyhodili, i kdyz museli vedet, ze situace tam jde do kopru … Se neni co divit, ze marka je z toho v razi a jede si svoji, i kdyz ji musi byt jasny, ze postel tam asi nikde nebude.

3 Citovat

Jasně že čedok to totálně podělal, ale přišla mi komická ta představa, jak jim nějaká seřvaná holka za přepážkou půjde přidělit postele z letištního skladu postelí, protože oni si přece za to zaplatili.

7 Citovat

Teď jsem to četla. Nechápu, jak mohli v sobotu odletět.  Jsou nesvéprávní nebo co? Dohledat si informace je přece tak snadné. 

1